Medische Fitness

Wat is Medische Fitness?

Medische fitness is een vorm van fitness in een kleine groep onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut. Na een gedegen onderzoek, wordt voor u een persoonlijk oefenprogramma samengesteld, waarbij belastbaarheid en belasting op elkaar afgestemd moeten zijn. Dit oefenprogramma is mede afhankelijk van het te bereiken doel zoals o.a.verbetering van de conditie, spierkracht of gewichtsvermindering.

Voor wie is Medische Fitness bestemd?
Medische Fitness is bestemd voor iedereen die wil voorkomen dat men bij de fysiotherapeut terecht komt of die na de fysiotherapie zijn belastbaarheid verder wil verbeteren. Denkt u dat een sportschool minder goed bij u past, dan kunt u uitstekend bij ons trainen. Wanneer u niet van een teamsport houdt, maar het wel leuk vindt m in groepsveband iets aan uw conditie/ spierkracht/ gewicht en daarmee dus aan uw gezondheid te doen, dan is Medische Fitness een prima optie

Hoe ziet een training er uit?
De Medische Fitness training duurt een uur en bestaat uit een warming-up, de training en een cooling-down. Er wordt getraind in goepen van maximaal 6 personen. Het voor u persoonlijk samengestelde trainingsprogramma staat op een chipkaart, die u eenvoudig in alle apparaten komt stoppen. De deels op luchtdruk werkende apparatuur wordt dan automatisch ingesteld, zodat u zich volledig op het oefenen kunt concentreren. Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van hartslagmeters. Het gekoppelde computerprogramma kent een uitgebalanceerde opbouw, zodat u op een veilige en verantwoorde manier onder deskundige begeleiding van fysiotherapeuten aan uw conditie en spierkracht kunt werken. Tevens is het mogelijk om de voortgang regelmatig te evalueren en daarmee uw gezondheid in kaart te brengen.